Közélet

Lazacot vásárolt? Gyorsan nézze meg a csomagolást!

Élelmiszerbiztonsági kockázat miatt (magas Listeria monocytogenes tartalom) Olaszországból származó füstölt lazac terméket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik a 2385 tételszámú, ÍLAURI márkájú termékből, ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére - írja a Nébih közleményében.

A termék mikrobiális szennyezettsége súlyos élelmiszerbiztonsági veszélyt jelent, ezért a tételt a Nébih azonnali hatállyal kivonta a forgalomból, amelynek a vállalkozás haladéktalanul eleget is tett. A hatóság továbbá megkezdte az olasz előállítótól származó hasonló típusú termékek mintavételét és vizsgálatát, amiket – elővigyázatosságból – a vizsgálatok lezárásáig szintén kivont a forgalomból - írják.

A hivatal kéri, hogy akik vásároltak a fenti azonosító adatokkal ellátott termékből, azt semmiképp se fogyasszák el és vigyék vissza a vásárlás helyére. A termékről készült fotók, valamint a liszteriózis betegséggel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a NÉBIH honlapján:
http://portal.nebih.gov.hu/-/olaszorszagbol-szarmazo-fustolt-lazacot-vont-ki-a-nebih

lazac Nébih
Kapcsolódó cikkek