Közélet

Hegyimentők tesztelik a drónnal kombinált Land Rovert

Egy évig tesztelik majd a Land Rover Discovery Project Hero-t az osztrák hegyekben dolgozó mentőegységek.

Rengeteg olyan bevetésük van a mentőegységeknek az osztrák hegyekben, ahol nehezen megközelíthető területen kell dolgozniuk. Ilyen helyeken segíti majd a Vöröskereszt munkáját a Land Rover által megépített Project Hero elnevezésű Discovery, amely a tetején egy drónt hordoz. Ezt mágnes rögzíti, aminek köszönhetően menet közben is képes landolni vagy épp indulni a repülő szerkezet.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"]Land Rover Discovery Project Hero Land Rover Discovery Project Hero[/caption]

Utóbbit lehet felderítésre is használni, segítségével nagyobb területet tudnak átkutatni a mentőegységek. A tetődoboz mellett még a rakteret is átalakították, ott kaptak helyet a mentéshez szükséges eszközök, és van egy kihúzható csomagtérpadló is, amely mobil munkaasztalként használható.

A Land Rover Discovery Project Hero júniustól áll szolgálatba az osztrák Vöröskereszt erzbergi kiképzőközpontjában, egy éven át fogják tesztelni. Természeti katasztrófák idején éles bevetésen is használják majd az új járművet, egy év után pedig összegzik a tapasztalatokat és döntenek a koncepció jövőjéről.

Land Rover autógyártás autóteszt hegyimentők járműipar
Kapcsolódó cikkek