Közélet

Terrorelhárító akció Franciaországban: négy embert előállítottak

Terrorelhárítási akciót hajtott végre szerda reggel a francia titkosszolgálat a Párizshoz közeli Trappes településen, ahol négy embert előállítottak - erősítették meg rendőrségi források a Le Parisien című napilap értesülését.

A bűnügyi rendőrség és az elhárítás közös akcióját a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlegénél február elején indított előzetes eljárás keretében hajtotta végre. A négy gyanúsított a titkosszolgálatok szerint fegyvereket próbált beszerezni.

Az elhárítási akciónak nincsen köze a múlt héten a Champs-Elysées sugárúton végrehajtott merénylethez és a dél-franciaországi Marseille-ben meghiúsított terrortámadáshoz.

Bevetés Bécsben: letartóztattak két férfit

Őrizetbe vettek két szíriai férfit egy bécsi terrorellenes bevetés során - közölte a Kronen Zeitung című osztrák lap online kiadása kedden. A bevetés még hétfőn volt, öt lakásban és egy vendéglátóipari egységben egyszerre. Az étterem Bécs 15. kerületében, a Mariahilfer Gürtel nevű út közelében található.

Az újság értesülése szerint egy 48 és egy 36 éves szíriai férfit tartóztattak le és azzal gyanúsítják őket, hogy egy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezethez közel álló csoportosulás tagjai. A Kronen Zeitung azt közölte, hogy az elfogottaknak nincs közük konkrét terrorista bűncselekményhez. Mivel a nyomozás jelenleg is tart, több részletet nem árultak el a hatóságok.

terrorelhárítás Bécs Franciaország terror
Kapcsolódó cikkek