Közélet

Több pénzből, egészségesebben ehetnek az iskolákban

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a menzarendeletnek köszönhetően egészségesebb ételeket kapnak a gyerekek az iskolákban, mint hét éve.

Rétvári Bence az M1 aktuális csatorna keddi műsorában azt mondta, az új jogszabály nagyobb mértékben írja elő a tej és a tejtermékek fogyasztását, hogy a gyermekek minél inkább hozzászokjanak az egészséges táplálkozáshoz. Úgy fogalmazott: ezekben az élelmiszerekben minden szükséges összetevő megtalálható az egészséges növekedéshez.[caption id="" align="alignleft" width="600"]A menzarendeletnek köszönhetően egészségesebb ételeket kapnak a gyerekek az iskolákban Fotó: AFP A menzarendeletnek köszönhetően egészségesebb ételeket kapnak a gyerekek az iskolákban Fotó: AFP[/caption]

A tudósításban felidézték, hogy több mint 400 ezer gyermek jut rendszeresen tejtermékhez az iskolában. Heti négyszer kapnak tejet, valamint magas fehérjetartalmú élelmiszereket. Az utóbbi hét évben a kormány megtízszerezte az iskolatejprogramra fordított összeget, amely idén már több mint 4 milliárd forint. A cél, hogy egészségesen táplálkozzanak a gyermekek.

Idén egyébként 6,6 milliárd forint jut szünidei gyermekétkeztetésre, az összeg mintegy két és félszer annyi, mint 2010 előtt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence elmondta: a 2010-es kormányváltás előtt 2,6 milliárd forint volt ez a keret, 2015-ben 4,5 milliárd forint, 2016-ban pedig 5,3 milliárd forint.

MTI A menzarendeletnek köszönhetően egészségesebb ételeket kapnak a gyerekek az iskolákban Fotó: AFP -->

tejtermék gyermekétkeztetés egészség étkeztetés
Kapcsolódó cikkek