Közélet

Budapest most már tényező a tenisz világában

Hatalmas sportdiplomáciai sikert ért el a Magyar Tenisz Szövetség már önmagában azzal, hogy ATP-tornát hozott Magyarországra, Budapestre.

A múlt héten lebonyolított Gazprom Hungarian Opennek az óbudai Nemzeti Edzésközpont adott otthont, az összdíjazás pedig nem kevesebb, mint 482 ezer euró, azaz 150 millió forint volt. A salakpályán sem maradt el a bravúr: az első fordulóban Fucsovics Márton az ATP-világranglista 154. helyezettjeként 63 perc alatt 6:2, 6:2-re verte a rutinos orosz Mihail Juzsnijt, aki 89. a rangsorban.

A folytatásban egy másik korábbi top 10-es játékossal, a spanyol Fernando Verdascóval (36.) Fucsovics már nem bírt (6:7, 3:6), de nagyot küzdött, színvonalasan teniszezett. A mérkőzés után a 25 éves magyar sportoló megállapította, hogy kevés ilyen nehéz mérkőzése van, mivel a Challenger-tornák alacsonyabb szinten zajlanak.

Akárcsak Budapesten, ezen a héten Isztambulban is szabad kártyával főtáblás Fucsovics Márton, aki 2009 óta tartó profi pályafutása során eddig 392 ezer dollárnyi pénzdíjat ütögetett össze.

A nők mezőnyében eddig sem volt sötét folt a térképen Budapest, idén februárban ráadásul hazai sikert hozott a 227 ezer dollár összdíjazású Hungarian Ladies Open. Babos Tímea ugyanis beverekedte magát a döntőbe, majd a cseh Lucie Safárová sem állíthatta meg (6:7, 6:4, 6:3). Egyesben a 12 ITF-diadal mellett ez volt Babos karrierjének harmadik WTA-tornagyőzelme, korábban 2012-ben a mexikói Monterreyben, 2015-ben pedig Tajpejben bizonyult a legjobbnak.

sport atp-torna tenisz
Kapcsolódó cikkek