Közélet

Putyin Budapestre jöhet augusztusban

Egy éven belül másodszor is Magyarországra látogathat Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin. Az orosz államfő csak rövid látogatást tesz hazánkban.

Egy éven belül másodszor is Magyarországra látogathat Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin. A Magyar Judo Szövetség elnökének titkára megerősítette a Magyar Nemzet azon értesülését, hogy az orosz elnök hétfőn elfogadta a szövetség meghívását, és részt fog venni az augusztus 28-ai cselgáncs-világbajnokság megnyitó ünnepségén. A lap úgy tudja, hogy az orosz államfő csak rövid látogatást tesz hazánkban, délután érkezik meg a gépe a Liszt Ferenc repülőtérre, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel fog tárgyalni. A lap szerint a paksi atomerőmű lesz a megbeszélés középpontja.

Utoljára február elsején találkozott Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin személyesen, ugyancsak Budapesten. Akkor is a paksi beruházás és az orosz–magyar kétoldalú gazdasági kapcsolatok kerültek a középpontba.

A lap szerint az elnöki vizitet megelőzően Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter július 4-én hivatalos látogatáson fog részt venni Moszkvában, ahol találkozik majd Szergej Lavrov külügyminiszterrel és az orosz ortodox egyház főméltóságaival.

Orbán Viktor Vlagyimir Putyin Szijjártó Péter
Kapcsolódó cikkek