BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Afgán képviselő házára támadott az Iszlám Állam

Két öngyilkos merénylő szerda reggel összehangolt támadást hajtott végre a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban egy parlamenti képviselő házánál. A merényletben két biztonsági őr és a két támadó is meghalt, de a képviselő sértetlen maradt.

A Nangarhar tartományi kormányzat szóvivője elmondta, hogy az egyik támadót sikerült lelőni, de társa még működésbe tudta hozni a testére erősített robbanószerkezetet, amivel megölt két biztonsági őrt Zahir Kadir parlamenti képviselő házánál. Kadir is otthon tartózkodott a merénylet idején, de sértetlenül vészelte át a támadást. Az Iszlám Állam félhivatalos hírügynöksége, az Aamák röviden hírt adott a merényletről, és azt állította, hogy a dzsihadista szervezet tagjai követték el.

Nangarhar tartomány jelenleg Afganisztán egyik legveszélyesebb régiója, ahol mind a tálibok, mind pedig az Iszlám Államhoz kötődő csoportok rendszeresen hajtanak végre merényleteket. Zahir Kadir egy vagyonos helyi klán vezetője, akiről köztudott, hogy elszánt küzdelmet folytat a radikális tálibok és az Iszlám Állam ellen. Kadirhoz hű milicisták két évvel ezelőtt lefejezték az Iszlám Állam négy harcosát, és a levágott fejeket közszemlére tették egy nangarhari út szélén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.