Közélet

Erről dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés

A budapesti közvilágítás LED-es korszerűsítéséről, valamint a környezetvédelmi programról és zöldinfrastruktúra-koncepcióról is dönthet mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A közvilágítás korszerűsítésére vonatkozó javaslat szerint több mint egymilliárd forintot terveznek fordítani a budapesti közvilágítás korszerűsítésére. A mintegy hétezer nagynyomású nátrium lámpatest korszerű, energiahatékony LED-világítótestre történő cseréjével a becslések szerint évente 65 millió forintnyi áramdíjat lehetne megtakarítani.

A testület szerdán jóváhagyhatja Budapest 2017 és 2021 közötti időszakra vonatkozó környezeti programját, valamint a főváros zöldfelületi rendszerének fejlesztési koncepcióját.

A Fővárosi Közgyűlés az ülésen várhatóan több mint ötven előterjesztést tárgyal majd meg, köztük egy, a közvilágítási oszlopok reklámcélú hasznosítására vonatkozó javaslatot is. Az előterjesztés szerint a kandelábereket „tájékozódást segítő jelzést megjelenítő reklámcélú eszköz elhelyezése céljából” hasznosítanák, és ezért nyilvános pályázatot írnának ki.

Fővárosi Közgyűlés
Kapcsolódó cikkek