Közélet

Újabb országok Trump beutazási tiltólistáján

Épp azon a napon amikor hatályát veszti Trump 90 napos utazási tilalma, érvénybe lép egy újabb verzió, mely nyolc országot is érint.

Donald Trump aláírta legújabb utazási tilalom tervezetét, miután az előzőeket teljesen eltörölte. A legfrissebb verzió összesen 8 országot listáz, ezekből csak korlátoltan lesz lehetséges a beutazás az Egyesül Államokba – közölte a Fox.

A tilalom előre láthatóan október 8-án lép hatályba, és Észak-Koreát, Csádot, Iránt, Líbiát, Szomáliát, Szíriát, Venezuelát és Jement érinti majd. Érdekes, hogy Venezuela és Észak-Korea korábban nem szerepeltek a tiltólistán, míg Irak ugyan most sem, ugyanakkor az országból érkezők komolyabb ellenőrzésre számíthatnak a jövőben.

A már vízummal rendelkezőknek nem kell azonban aggódniuk, az ő tartózkodási engedélyüket nem vonják vissza. A rendelet lehetőséget ad az egyéni elbírálásokra is, bár nem garantálja azt minden esetben.

Amerika biztonságossá tétele az első számú prioritás számomra. Nem engedjük be azokat az országba, akiket nem tudunk biztonságosan átvizsgálni – írta az amerikai elnök Twitter üzenetében.

Donald Trump beutazási tilalom
Kapcsolódó cikkek