Közélet

Nemzetközi kortárs művészek a fővárosban

Az Art Market rendezvény még a tengeren túli kiállítók figyelmét is képes felkelteni.

Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten az Art Market kortárs képzőművészeti vásárt. Az eseményen idén négy kontinens több mint 500 művészének több ezer alkotását állítják ki. A 24 országból érkező 120 kiállítót felvonultató vásár díszvendége idén Izrael lesz. A rendezvény olyan tengeren túli kiállítók figyelmét is képes felkelteni, akik az Art Marketben és Budapestben látják annak lehetőségét, hogy betörjenek az európai művészeti vérkeringésbe, ennek köszönhetően érkeznek kiállítók Ausztráliából, Mexikóból vagy Japánból is – mondta el Ledényi Attila, az Art Market Budapest (AMB) alapító-igazgatója. Az október 12. és 15. között megrendezendő esemény beharangozó sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes arról beszélt: az Art Marketet idén is a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztivállal együttműködésben rendezik meg, a Fővárosi Önkormányzat stratégiai partnerségével. Tavaly a vásár négy nap alatt 27 ezer hazai és külföldi érdeklődőt vonzott, jelentősen hozzájárulva a Budapest márka erősítéséhez – tette hozzá a főpolgármester-helyettes.

Forrás: Art Market Budapest

Ebben az évben Izrael a CAFe Budapest és az Art Market díszvendége, erre a Lánchíddal szemben, a Széchenyi téren egy nagyszabású képzőművészeti alkotás is felhívja majd a figyelmet – mondta el Szalay-Bobrovniczky Alexandra. Hozzátette: az Art Markettel közös cél a magyar fővárost a nemzetközi fotográfia egyik központjává tenni, ezért a képzőművészeti vásár önálló szekciójaként idén is megrendezik az Art Photo Budapest fotóművészeti vásárt. Idén három kontinens kiállítói érkeznek Közép- és Kelet-Európa egyetlen fotóművészeti vásárára.

A sajtótájékoztatón részt vett Káel Csaba is. A Müpa vezérigazgatója, aki egyben a CAFe Budapest operatív testületének elnöke, az izraeli díszvendég programjából kiemelte a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Capa in Israel című kiállítását.

Müpa kiállítás art market
Kapcsolódó cikkek