Közélet

Jelentős raktárbázis-fejlesztésbe kezdett Tiszaújvárosban az amerikai Jabil

A kormány arra törekszik, hogy a piacon jól teljesítő, innovatív és fejlődésre kész vállalatok számára kedvező üzleti környezetet teremtsen.

A kormány arra törekszik, hogy a piacon jól teljesítő, innovatív és fejlődésre kész vállalatok számára kedvező üzleti környezetet teremtsen – hangsúlyozta Varga Mihály,a gazdasági tárca vezetője a Jabil Circuit Magyarország Kft. kezdeményezésére az Infogroup Kft. beruházásaként épülő logisztikai csarnok alapkő-letételén Tiszaújvárosban.

Az Amerikai Egyesült Államokban alapított Jabil vállalatcsoporthoz tartozó tiszaújvárosi cég a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója. A most bejelentett 3,5 milliárd forintos beruházás révén egy közel 20 ezer négyzetméteres raktárbázist alakítanak ki. A fejlesztés jövő nyárra készül el. A pénteken kezdődő beruházás is jelzi a hazánkban működő nagyvállalatok Magyarország melletti hosszú távú elköteleződését – jelentette ki Varga. Egy kutatás szerint a megkérdezett mintegy száz vállalat több mint kétharmada jónak tekinti saját üzleti helyzetét, ami 2005 óta a legjobb érték.

Jabil
Kapcsolódó cikkek