Közélet

Kocsmasporttal tanulhatják a matematikát a nebulók

Az angol látogatóknak különösen érdekes volt a Darts Mats megoldása, amely a brit sörözőkben kedvelt darts játékon keresztül, játékosan vezeti be a fiatalokat a matematika világába.

Egy vásáron vagyunk, ezért lehetőséget teremtettünk magyar startupoknak, hogy megmutassák magukat a világnak, és a globális piacon értékesíthessék tudásukat – mondta a Bett Show magyar standjának megnyitóján szerdán Deutsch Tamás, a Digitális jólét program miniszteri biztosa.

Forrás: VG

A bemutatkozó, digitális oktatással foglalkozó tíz hazai vállalkozás között volt olyan, amely már létező megoldást gondolt tovább – ilyen a Nexius, amelynek oktatási rendszere a továbbfejlesztés után sokkal flexibilisebb, képes az egyetemi rendszerekhez is csatlakozni. Modern oktatási tananyagokat kínál a Wizper, amely az eddig megismert, kitöltött tesztek alapján kínál tananyagot, illetve következő tesztet. Mesealapú fejlesztő programokat kínál a Spec Learn, amelyen keresztül az arcfelismerő programmal a tanárok követhetik, hogy a gyerekek figyelnek-e a tananyagra, illetve hogy az adott szituációra milyen érzelmekkel reagálnak.

A digitális megoldások közül kilóg a Kuvik, amely a több évtizede használt általános iskolai „kötelezően beszerzendő” tárgyakat gondolta újra, és egyben a motorikus készségeket fejlesztő csomagot kínál az iskoláknak – ez ma hiányzik a digitális oktatási módszerekből, és részben ellensúlyozhatja a gyermekek fejlesztésében a digitális tartalmak miatt kieső időszakot.

Az angol látogatóknak különösen érdekes volt a Darts Mats megoldása, amely a brit sörözőkben kedvelt darts játékon keresztül, játékosan vezeti be a fiatalokat a matematika világába. Különleges kezdeményezés az Infotér által létrehozott Maugli projekt, amely autista gyermekek viselkedési mintáit rögzíti (mimika, hang, rajzok stb.), és ezekből big data módszerrel próbál válaszokat adni a gyerekek viselkedésére. A virtuális valósággal foglalkozó Leopoly hét év felettieknek kínál virtuális, háromdimenziós tervezési tananyagokat.

oktatás BETT Show
Kapcsolódó cikkek