Közélet

Milliókból fejlesztik a pénzügyi kultúrát

Három nonprofit szervezet összesen mintegy 18 millió forintnyi támogatást nyert el a közfoglalkoztatottak pénzügyi kultúra fejlesztő oktatási programjainak megvalósítására kiírt jegybanki pályázaton – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Igazgatóságának döntése nyomán 2018-ra három szervezet nyert el támogatást a jegybank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Civil Programja keretében meghirdetett, „Pénzügyi kultúra fejlesztő oktatási program a közfoglalkoztatottak számára” elnevezésű pályázatán. A pályázatra idén augusztusban meghirdetett keretösszegből összesen mintegy 18 millió forintot ítélt meg a nyertes nonprofit szervezeteknek, amelyek projektjeiket az idei év folyamán valósítják meg – tájékoztatott az MNB, hozzátéve, az oktatási projektek, illetve az elmaradott térségekben a pénzügyi tudatosságot növelő kommunikációs programok megvalósítására nyolc pályázat érkezett.

Az MNB támogatásával a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség – a helyi önkormányzatokkal és civil információs központtal is együttműködve – Szolnokon, Jászberényben, Jászárokszálláson és Salgótarjánban indít oktatás programokat a felelős hitelfelvételről.

A Merkating Nonprofit Kft. Jász-Nagykun-Szolnok megye 11 településén (Kengyeltől Mezőtúron át Tiszatenyőig) hirdet meg képzési lehetőségeket két lépcsőben, először a közfoglalkoztatottak jövendő oktatási mentorainak, majd (az ő segítségükkel is) maguknak az érintett fogyasztóknak. A NÍVÓ Fogyasztóvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom és Pest megye kormányhivatalaival, járási hivatalaival közösen dolgozva szervez oktatási programokat a két megye közel 15 településén a közfoglalkoztatottaknak.

pénzügyi tudatosság Magyar Nemzeti Bank közfoglalkoztatottak civil szervezetek
Kapcsolódó cikkek