Közélet

Eddig csaknem kétszázan kerültek menedékbe a hideg elől

Az elmúlt három napban 154, utcán élő hajléktalan embert helyeztek el hajléktalanszállón, 33 pedig más típusú intézményben kapott helyet speciális szükségletei miatt – nyilatkozta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden budapesti sajtótájékoztatóján.

Eredményesen vizsgázott a vörös kód intézménye, a rendkívüli hideg miatt szombaton kiadott riasztás óta több mint harminc hajléktalan embert nem a számukra fenntartott, hanem más típusú szociális intézményekben helyeztek el – mondta el a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Czibere Károly közölte, az elmúlt három napban 154, utcán élő hajléktalan embert helyeztek el hajléktalanszállón, 33 pedig más típusú intézményben kapott helyet speciális szükségletei miatt.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy háromszor annyi hívás érkezett a diszpécserközpontokba, mint az átlagos napokon; szombaton, vasárnap és hétfőn összesen mintegy 1100 hívás kaptak ezek a központok.

 

hajléktalan szálló vörös kód Czibere Károly szociális ügyek szociális intézmény hajléktalan
Kapcsolódó cikkek