Közélet

Honlap segíti a család és a karrier harmóniáját

Külön honlap is segíti a család és a karrier összeegyeztethetőségét – hívta fel a figyelmet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet program vezetője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Ujvári Enikő bemutatta a balansz.info oldalt, ahol a munkavállalóknak és a munkáltatóknak is adnak tippeket arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet jó egyensúlyt tartani a család és a munka között.

Hozzátette, hogy a házasság hete keretében konferenciát is szerveztek a család és karrier témában. A szakember elmondta, a rendezvény fontos témája volt, hogy a munkaerőpiacra belépő új generációk (Y és Z) sokkal tudatosabbak e téren, sokkal több elvárásuk van. Erősebb az igényük például arra is, hogy a férfiak jobban részt vegyenek a család életében.

Forrás: AFP

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomban külön munkacsoport foglalkozik az apák segítésével. Ugyanis a sem megoldásokban, sem attitűdben nem áll teljesen készen arra, hogy a – gyermekükkel otthon töltött fél vagy egy év után – visszatérő apákat segítségben részesítse.

Márpedig a szakember szerint az általuk megkérdezett apák jó tapasztalatokat szereztek a „babázás” során és teljesen más szemlélettel tértek vissza munkahelyükre.

 

Y-Z generáció balansz.info Újvári Enikő család és karrier Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Y genegáció
Kapcsolódó cikkek