Közélet

Harvey Weinstein cége lehúzza a rolót

A szexuális zaklatási botrány kirobbanása óta keres befektetőket a The Weinstein Company, de nem talált olyat, aki megvette volna vagy beszállt volna a vállalkozásba.

A Delaware-i bírósághoz hétfőn érkezett be a csődkérelem 500 millió és 1 milliárd dollár közötti követelésállománnyal – írja a Reuters.

A hírek szerint már majdnem megszületett egy megállapodás a Maria Contreras-Sweet vezette befektetőcsoporttal. Contreras-Sweet még a Barack Obama vezette elnökség idején volt kormányzati tisztviselő.

Harvey Weinstein
Forrás: AFP

A leendő vevők később aztán mégis kihátráltak az üzletből, mert kiderült, hogy a cégnek mégsem annyi a tartozása, mint amennyiről előzetesen beszéltek.

A Latern kockázati tőke társaság felvásárolja a cég eszközeit, majd egy aukción bocsátja áruba is bocsátja őket. A hírek szerint az aukciót a bíróság is felügyeli.

A stúdió felszerelései iránt érdeklődik a Killer Content filmvállalat, de vásárlási szándékát jelezte a Lions Gate Entertainment és a Miramax is, amit Harvey Weinstein és a bátyja alapítottak.

https://www.vg.hu/vallalatok/csodot-jelent-weinstein-filmvallalata-807697/

csődkérelem Weinstein
Kapcsolódó cikkek