Közélet

Meghirdették az idei Huszárik-pályázatot

A kisjátékfilmek és kísérleti filmek gyártását támogató Huszárik Zoltán-pályázat idei meghirdetéséről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, emellett másfél millió forinttal támogatja a Friss Hús fesztivál három díjazottját.

A Médiatanács pályázati felhívást tett közzé kisjátékfilmek és kísérleti filmek gyártásának vissza nem térítendő támogatására. A Magyar Média Mecenatúra Program Huszárik Zoltánról elnevezett kétfordulós pályázati eljárására összesen 150 millió forintot különített el a testület.

Az eljárásban egy pályázó fordulóként legfeljebb két szinopszist nyújthat be, az első beadási határidő április 26., 12 óra. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is várják határon túli jelentkezők pályázatait is.

Deák Kristóf Oscar- és Balázs Béla-díjas filmrendező (b2) is versenyez a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
Forrás: MTI Fotó: Kallos Bea

A Médiatanács arról is döntött, hogy a Dazoo.com által rendezett Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon a legjobb magyar élőszereplős kísérleti- és kisjátékfilm, a legjobb magyar animációs rövidfilm és a legjobb 30 év alatti alkotó kategória díjazottjait 500-500 ezer forinttal támogatja.

Az április 3. és 8. közötti esemény versenyprogramjában több, a Médiatanács támogatásával készített film is versenyez, például Deák Kristóf új kisfilmje, A legjobb játék, Grosan Cristina Átalakítás folyamatban című alkotása és Cibulya Nikol Irinyi című filmje.

Deák Kristóf Dazoo.com Huszárik-pályázat Magyar Média Mecenatúra program NMHH Médiatanács
Kapcsolódó cikkek