Közélet

Nők és New York

A MeToo kampányhoz kapcsolódóan televíziós, digitális és más médiumok támogatását jelentette be Bill De Blasio, New York-i polgármester. A város biztosítani akarja, hogy a nők is megalkothassák és elmesélhessék saját történeteiket – tette hozzá.

Nőkről szóló, nők által készített filmes és színházi projektek támogatására ötmillió dolláros (1,2 milliárd forintos) pénzalapot hozott létre New York városa – jelentette be Bill de Blasio polgármester.

A támogatásért több kategóriában indulhatnak a nők. Ahhoz, hogy az egyenként 50 ezer dolláros (12,5 millió forintos) támogatást megkapják, a projekteknek többek között nőknek vagy nőkről kell szólniuk, nők által kell készülniük vagy női főszereplővel kell rendelkezniük.

Reese Witherspoon, Eva Longoria, Salma Hayek és Ashley Judd a #metoo mozgalom legfőbb élharcosai
Forrás: AFP

Támogatást kaphat egy kizárólag nőkről és az ő perspektívájukról szóló televíziós program vagy az amerikai filmiparban a férfi rendezők többségéről szóló tanulmány is.

A nők a médiában, a szórakoztató iparban és más területeken is súlyos egyenlőtlenségekkel szembesülnek. Bár nők alkotják New York lakosságának 52 százalékát, gyakran hiányzik a hangjuk a történetekből

- áll a város közleményében.

Az elmúlt év 250, anyagi szempontból sikeres filmjének csak 11 százalékát rendezte írta nő, a producereknek pedig 19 százaléka volt nő.

A hotelszobákban és magánlakásokban tartott munkamegbeszélések beszüntetését követeli a legnagyobb amerikai színészcéh, a Screen Actors Guild (SAG), hogy így védje meg tagjait a „potenciális zaklatástól és kizsákmányolástól”.

 

ME TOO New York Bill de Blasio Nők a médiában
Kapcsolódó cikkek