Közélet

Felvenné Donald Trump nevét egy focicsapat

Az amerikai elnök iránti tisztelet jeléül felvenné Donald Trump nevét az izraeli Beitar Jerusalem labdarúgóklub.

Felvenné Donald Trump amerikai elnök nevét az izraeli Beitar Jerusalem labdarúgóklub. Az izraeli focicsapat Facebook-oldalán jelentette be, hogy nevébe foglalja a politikus vezetéknevét az amerikai elnök iránti tisztelete jeléül.

Donald Trump tavaly december 6-án gyakorlatilag hivatalosan is elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, amikor bejelentette, átköltözteti az amerikai nagykövetséget Tel-Avivből Jeruzsálembe.

A Beitar Jerusalem nagy gesztust tenne az amerikai elnöknek
Forrás: AFP/Menahem Kahana

A jeruzsálemi fociklub közleménye szerint

a város már hetven év óta várt a hivatalos nemzetközi elismerésre, amikor Donald Trump bátor lépésével elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

A klub Beitar Trump Jerusalem néven folytatná szereplését, a névváltoztatást azonban még az Izraeli Labdarúgó Szövetségnek is jóvá kell hagynia – hívja fel a figyelmet a Jerusalem Post. További problémát jelenthet a lap szerint az is, hogy az amerikai elnök neve 2008 óta bejegyzett névjegy az országban, a Trump név használatához tehát előbb az Egyesült Államok vezetőjének hozzájárulását is be kell szerezniük.

A Beitar idén a második helyen végzett hazája labdarúgó-bajnokságában, így a következő szezonban a hazai bajnokság mellett akár már az Európa Ligában is viselhetné Trump nevét a klub.

Beitar Jerusalem Dunald Trump labdarúgás névváltoztatás
Kapcsolódó cikkek