Közélet

100 millióért lehet szabad Gyárfás

A médiavállalkozó a Nap Tv eladásából kapott pénzéből fizeti be az óvadékot. Ezzel lekerül róla a nyomkövető eszköz, így akár külföldre is utazhat.

Magyarországon eddig példátlan összegű óvadékért, 100 millió forintért cserébe kerülhet le a nyomkövető Gyárfás Tamásról, ha a bíróság döntése jogerős lesz. Első fokon már elfogadták az óvadékkérelmet – hangzott el köztévé híradójában.

A korábbi magyar úszószövetségi elnök, a FINA végrehajtó bizottságának tagja és médiavállalkozó ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság áprilisban rendelt el nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat.

100 millió forintért cserébe kerülhet le a nyomkövető Gyárfás Tamásról, ha a bíróság döntése jogerős lesz
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A kényszerintézkedést a Fenyő János médiavállalkozó ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében rendelték el. Gyárfás Tamás letartóztatása után azt mondta, hogy semmi köze a volt médiacézár meggyilkolásához.

Gyárfás fizet a szabadságért

Kifizetem az óvadékot. Mindenemet ráteszem, az otthonomat, bármit, mert nincs veszítenivalóm. Ezt az összeget ugyanis csak akkor nem kapnám vissza, ha megsérteném a bíróság szabályait. De ez szóba sem jöhet, mert soha nem fogok megszökni és mindig a hatóság rendelkezésére fogok állni. Tisztázni akarom magam, nem elmenekülni akarok. Nincs mitől tartanom

– magyarázta a 24.hu kérdésére az úszószövetség korábbi elnöke. Elmondta továbbá azt is, hogy miből akarja letenni az óvadékot: nemrég eladta a Nap Tv volt épületét a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Echo Tv-nek, így abból téríti meg az összeget.

Fenyő János Gyárfás Tamás óvadék gyilkosság
Kapcsolódó cikkek