Közélet

Újabb kínos könyv készülhet Trumpról

Donald Trump amerikai elnökről és kormányzatáról írta új könyvét Bob Woodward, aki Richard Nixon elnöksége idején a The Washington Post újságírójaként kollégájával, Carl Bernsteinnel feltárta az amerikai elnök 1974-es lemondását előidéző Watergate-botrányt.

Bob Woodward a Félelem: Trump a Fehér Házban (Fear: Trump in the White House) című könyvében

páratlan részletességgel tárja fel a szívfájdító életet Donald Trump Fehér Házában és azt, hogyan hozza meg az elnök a döntéseket a nagy kül- és belpolitikai kérdésekben

– közölte a Simon & Schuster könyvkiadó.

Donald Trump amerikai elnök
Fotó: AFP

Trump alig két éve költözött be a Fehér Házba, de azóta egy sor magas rangú személyiség távozott kormányából, elnökségét számos botrány kíséri, és jelenleg Robert Mueller különleges ügyész vizsgálatot folytat arról, összejátszott-e Moszkva és az amerikai elnök kampánystábja, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba való orosz beavatkozással Trumpot segítsék a Fehér Házba.

Woodward és Carl Bernstein annak idején feltárta, hogy Nixon elnök is érintett lehet a Demokrata Pártnak a Watergate nevű épületben lévő központjában történt betörésben, amikor lehallgató készülékeket akartak elhelyezni az épületben, és azt, hogy az amerikai elnök titokban magnószalagokra rögzítette a Fehér Házban zajló beszélgetéseket. A két újságíró kutatómunkáját mutatja be Az elnökemberei (All the President's Men) című 1976-os film.

Woodward újabb könyvét szeptember 11-én dobja piacra a kiadó. Az amerikai újságíró az utóbbi években amerikai elnökök tevékenységére összpontosított könyveiben, Bush háborúban, A támadás terve és Obama háborúi című munkái bestsellerek lettek az Egyesült Államokban.

Trump régi prédájának üzent Twitteren

Az elnök a 2016-os elnökválasztási kampány idején csapata és az oroszok között történt esetleges összejátszást vizsgáló bizottság vezetőjére szállt rá.

 

Donald Trump Bob Woodward Fehér Ház
Kapcsolódó cikkek