Közélet

Háromszázmilliós menza-beruházás

A borsodi megyeszékhelyen napi 10 ezer főt kiszolgálni képes főzőkonyhát adott át szerda délután a GasztVital Csoport.

Az ország egyik legnagyobb menza beruházása zárult Miskolcon. A borsodi megyeszékhelyen napi 10 ezer főt kiszolgálni képes főzőkonyhát adott át szerda délután a GasztVital Csoport. A Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskolában újonnan kialakított főzőkonyha egy régi, teljesen felújított épületben kapott helyet, s mostantól a miskolci diákok csaknem kétharmada számára készül itt az étel a legkorszerűbb konyhatechnológiával.

A GasztVital Csoport tavaly tavasszal nyerte el a Miskolc közétkeztetésére kiírt pályázatot, s cserébe vállalta, hogy tíz év alatt 85 millió forintért hajt végre beruházásokat.

Fotó: Komka Péter

Ehhez képest alig másfél év alatt 370 millió forintot fektetett be a miskolci közétkeztetésbe. Ebből messze a legnagyobb tétel a most átadott diósgyőri főzőkonyha, ami hozzávetőleg 300 millió forintba került. Maximális kapacitása napi 10 ezer fő, de már induláskor napi 8 ezer személyt fog ellátni.

Az új főzőkonyha jóvoltából kiszámítható, egységes minőséget lehet biztosítani a város oktatási intézményeiben, ráadásul hatékonyabb energia felhasználással.

Az épület felújítására és az új főzőkonyha kialakítására elsősorban helyi vállalkozók bevonásával kerítettek sort, a munkálatok csaknem egy éven át tartottak.

menza oktatás Miskolc
Kapcsolódó cikkek