Közélet

Álmaikban Európa visszainteget

Csütörtök este megkezdi szereplését az Európa-liga főtábláján a Mol Vidi FC, amelynek a korábbi bravúrjai alapján akár még a továbbjutásra is lehet esélye.

Ahogy arra számítani lehetett, őrült rohamot váltott ki, hogy az Európa-liga csoportkörébe jutva a Mol Vidi FC a Chelsea-t is ellenfélül kapta a fehérorosz BATE és a görög PAOK mellett. Szombaton indult ugyanis a nyílt jegyvásárlási időszak, és mind Székesfehérváron, mind Budapesten kígyózó sorok álltak az árusítóhelyek előtt, így néhány óra alatt elfogytak a még szabad bérletek, illetve a Vidi–Chelsea-mérkőzésre szóló jegyek.

Míg a BATE és a PAOK elleni hazai meccset 3500–7000 forint közötti áron lehet a helyszínen megtekinteni, addig az angol sztárcsapattal szembeni ütközetre 7 ezer forint a legolcsóbb, 19 ezer pedig a legdrágább belépő.

Hiába a magasabb árazás, ennek a meccsnek a jegyeit kapkodták el először, és a 11–28 ezer forintos bérleteket is hamar felvásárolták.

Fotó: AFP

Az Eden Hazard-t, N’Golo Kantét és Alvaro Moratát is soraiban tudó Chelsea játékoskeretét a mértékadó Transfermarkt 852 millió

euróra becsüli, ami az ötvenszerese a 17 millió euróra taksált fehérvári különítmény értékének.

A többi ellenfelet tekintve azonban Marko Nikolic csapata azért nem Gulliver az óriások országában, hiszen a BATE-t ugyancsak 17 millió euróra mérik, a PAOK 59 milliós kerete pedig azért nem lehet ijesztő, mert a Bajnokok Ligája-selejtezőben hasonló kaliberű rivális volt a búcsúztatott bolgár Ludogorec (50 millió). Vagyis a továbbjutás bravúr lenne a javából Kovács Istvánék részéről, egy-két győzelem vagy döntetlen azonban reális cél.

Előbbi 570, utóbbi 190 ezer eurót fizet pluszban, túl a főtáblára jutásért járó 2,9 millió eurós bónuszon.

Az őszi menetelésben fontos szerepet játszhat a két új igazolás, a Liverpoolt is megjárt bosnyák csatár, Armin Hodzic, aki 2,4 millió euróért érkezett a Dinamo Zagrebtől, illetve a bolgár középpályás, Georgi Milanov, aki bár 1,5 millió eurót ér, ingyen el lehetett csábítani a CSZKA Moszkvától. Az első ellenfél csütörtök este épp a fehérorosz BATE lesz a Groupama Arénában, amely a fehérváriak ideiglenes hazai pályája, mivel az új Sóstói Stadion nem készült el időben.

A Vidi játékosai közül többen azért is önbizalommal telve várhatják az El-csoportkört, mert részesei voltak a magyar válogatott Görögország elleni 2-1-es sikerének a Nemzetek Ligájában: Kovács István és Fiola Attila a kezdőcsapat tagja volt, Pátkai Máté pedig csereként lépett pályára.

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

Mol Vidi FC BATE labdarúgás
Kapcsolódó cikkek