Közélet

Képeskönyvet ír Paul McCartney

Egy mágikus nagypapa és unokái kalandjairól ír képeskönyvet Paul McCartney, Hey Grandude című mesekönyvét a 76 éves ex-Beatle minden nagyszülőnek ajánlja, bárhol is éljenek.

A 2019-ben megjelenő könyvéről Paul McCartney elmondta, hogy a négy unoka imádja mágikus nagyapját, akivel kalandokra indulnak.

Minden nagyszülőnek akartam írni – és a persze a gyerekeknek –, hogy legyen valami, amit olvashatnak unokáiknak elalvás előtt

– tette hozzá.

Nyolc unokám van, valamennyi gyönyörű, és az egyik egy nap azt mondta nekem, 'Hey Grandude', azóta így ismernek engem

– magyarázta a könyv címét.

A képeskönyvet Kathryn Durst fogja illusztrálni, aki csodálatos emlékeket őriz gyermekkorából édesapjáról, aki testéveivel együtt különböző izgalmas kalandokra vitte őt. „Nagyon izgatott vagyok, hogy együttdolgozhatok Paul McCartney-val. Mindketten egy izgalmas és szép könyvet akarunk készíteni, olyat, amilyet a gyerekek mindig újra akarnak olvasni” – idézte az illusztrátort a The Guardian.

Sir James Paul McCartney
Fotó: AFP

Nem Paul McCatney az első brit rockzenész, aki gyermekkönyv írására adja fejét, az egykori Beatles együttes másik tagja, Ringo Starr és a Rolling Stone együttesből Keith Richard is adott már ki képeskönyvet. McCartney korábban már nevét adta olyan gyermekkönyvekhez, amelyek a környezetvédelmére hívták fel a kicsinyek figyelmét

Paul McCartney könykiadás
Kapcsolódó cikkek