Közélet

Trump: Amerika soha nem adja meg magát a zsarnokságnak

Megemlékezést tartottak a 2001. szeptember 11-i terrortámadások évfordulóján.

„Amerika soha nem adja meg magát a zsarnokságnak” – hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i terrortámadások évfordulóján tartott megemlékezésen kedden Pennsylvaniában.

Az elnök és a first lady, Melania Trump a pennsylvaniai Shanksville-ben mondott beszédet. Tizenhét évvel ezelőtt itt zuhant le a terroristák által eltérített negyedik repülőgép.

Forrás: AFP

Trump felidézve a történteket emlékeztetett arra, hogy az eltérített repülőgép utasai ellenálltak a terroristáknak. „Ez volt az a pillanat, amikor Amerika visszaütött” – fogalmazott.

Harangok kondultak és az áldozatok nevét sorolták a New Yorkban tartott emlékünnepségen is, amelyen részt vett Andrew Cuomo, New York állam kormányzója, Bill di Blasio, a város polgármestere, Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete és Rudy Giuliani is.

Mike Pence alelnök a Pentagon ünnepségén mondott beszédet. Kiemelte, hogy az amerikaiaknak

tanulniuk kell szeptember 11. leckéjéből és mindörökre ébereknek kell lenniük.

Az alelnök utalt az iszlamista terrorizmus veszélyére, és leszögezte, hogy a szeptember 11-i támadások áldozatainak emlékét akkor tartják a leginkább tiszteletben, ha

mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a radikális iszlamista terrorizmus nehogy valaha is felbukkanhasson a partjainknál

– fogalmazott.

Trump ígéretet tett arra: elnökként mindent megtesz, hogy elejét vegye újabb terrorcselekményeknek.

Donald Trump szeptember 11. USA
Kapcsolódó cikkek