Közélet

Bombát találtak a Délinél, kiürítik a környező lakásokat

A robbanótest hatástalanítása és az elszállítása idejére úgynevezett lakosságvédelmi intézkedést rendeltek el az I. és a XII. kerületben.

Robbanótestet találtak a Déli pályaudvar területén a felújítási munkálatok alatt, ezért a rendőrség kiüríti a környező lakásokat – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön internetes oldalán.

Mint írták, a pályaudvar felújítási munkálatai során találták meg a robbanótestet, csütörtök reggel.

Fotó: VG

A robbanótest hatástalanítása és az elszállítása idejére úgynevezett lakosságvédelmi intézkedést rendeltek el az I. és a XII. kerületben:

lezárják a Márvány utcai felüljárót, a Győri út 1-19. szám közötti szakaszt, valamint az Avar utca 1-3. szám közötti szakaszt.

Ezeken túlmenően pedig kiürítik az Avar utca 1. szám alatti épületet, továbbá az Avar utca 3. szám, a Győri út 7. és 9. szám alatti épületek pályaudvar felőli lakásait.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta: több robbanótestet találtak, de a korlátozásokat egy 203 milliméter átmérőjű szovjet betonromboló gránát miatt rendelték el.

A gránátot kilőtték, de nem robbant fel.

A tűzszerészek azt vizsgálják, hogy szállítható-e vagy ki kell szerelni a gyújtószerkezetet a helyszínen. Hozzátette: a kiürítést 200 méteres sugarú körben rendelték el, 148 embert érintett.

robbanótest Déli pályaudvar bomba kiürítés
Kapcsolódó cikkek