Közélet

Újabb gyanús küldeményt fedeztek fel Amerikában

Robert de Niro filmszínésznek címzett gyanús csomagot vizsgálnak a rendőrök Manhattan Tribeca nevű negyedében – jelentette csütörtökön a CNN amerikai hírtelevízió.

A hírcsatorna rendőri forrásokra hivatkozva azt írja, hogy

a csomagon hasonló jelzések vannak, mint azokon, amelyekben csőbomba volt.

Robert De Niro
Fotó: AFP

AA rendőri akció a Greenwich Street 375. alatt folyik, ami a Robert de Niro által alapított Tribeca Filmfesztivált szervező

Tribeca Film Center címe.

De Niro korábban többször élesen bírálta Donald Trump amerikai elnököt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hét elején Soros György, míg szerdán Barack Obama, a Clinton házaspár és a CNN is gyanús csomagot kapott. Azt hogy ezeknek a küldeményeknek a feladója pontosan kicsoda, azt még nem lehet pontosan tudni, de a Fehér Ház terrorcselekménynek minősítette a történteket.

A volt amerikai alelnök is kapott csomagot

A Robert de Niro színésznek szánt gyanús csomag után Joe Biden volt amerikai alelnöknek címzett, hasonlóan gyanús, feltehetően csőbombát rejtő csomagot találtak az Egyesült Államokban ugyancsak csütörtökön.

Biden csomagjára Delaware államban, New Castle-ban figyeltek fel a postán. A rendőrség lezárta a gyanús csomag környékét. A szóban forgó bombák közül eddig egy sem robbant fel, és senkinek sem esett baja a küldeményektől.

 

bomba csomag
Kapcsolódó cikkek