Közélet

EMMI: figyeljünk jobban a hajléktalanokra!

Az Emmi Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága azt szeretné, ha a közelgő hideg miatt fokozottabban figyelnénk a hajléktalanokra.

Közeleg a tél, az elkövetkezendő napokban lehűlés várható, ezért még fontosabb a hajléktalanok védelme és az, hogy ne a hideg utcán legyenek. Nem csak fagypont alatti hőmérséklet esetén lehet fenyegető a kihűlés veszélye, a leromlott állapotban lévők ennél enyhébb időben is kihűlhetnek a közterületen – hívja fel a figyelmet az Emmi Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának közleménye.

Fotó: Josh Edelson/AFP

Az utcán, különösen a téli időszakban lenni, nemcsak nem méltó az emberhez, hanem életveszélyes is – írják.

Az államtitkárság közleménye szerint

ma Magyarországon minden hajléktalannak jut elegendő hely, az intézményekben fűtött szoba, ágy, meleg étel, egészségügyi ellátás és tisztálkodási lehetőség biztosított a rászorulóknak.

Az Emmi tájékoztatása szerint férőhelyhiány miatt senkit nem utasítottak még el, ez a jövőben is így lesz, a kormány továbbra is biztosítani fogja a férőhelyeket a rászorulóknak. Az ellátórendszer felkészült az idei télre. A hajléktalanellátás sok szervezet – a rendőrség, a mentőszolgálat, az önkormányzatok, a helyi polgárőrségek és a civil szervezetek – együttműködésén alapul.

Aki segíteni szeretne a rászoruló embereken, az hívja az ellátók diszpécserszolgálatait, amelyek értesíteni tudják az adott helyzetben legjobban segíteni tudó szervezeteket.

tél hajléktalanság Emmi kihűlés
Kapcsolódó cikkek