Közélet

Jövőre is nő a honvédek juttatása

Január elsején újabb 5 százalékkal növelik a honvédelmi dolgozók illetményét, ezzel 2015-höz képest 50 százalékkal emelkednek a honvédségi fizetések.

A honvédelmi dolgozók jövő évi bérjellegű és béren kívüli juttatásairól szóló dokumentumot Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke írta alá hétfőn Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

Benkő Tibor elmondta:

január elsején újabb 5 százalékkal növelik a honvédelmi dolgozók illetményét, ezzel 2015-höz képest 50 százalékkal emelkednek a honvédségi fizetések.

Emellett az újonnan bevezetendő állománykategóriában dolgozók, a honvédelmi alkalmazottak januártól első lépésben 20, összesen egységesen 35 százalékos illetményfejlesztésben részesülnek.

A miniszter elmondása szerint a béren kívüli juttatások tekintetében is legalább megőrzik az idei szintet. Ezen felül az eddigi havi 8 ezer forintos pénzösszegű juttatás helyett Széchenyi Pihenőkártya vendéglátás alszámlára mintegy 12 ezer forintot kapnak. A felhasználás megkönnyítésére az összes katonai szervezetnél kiépítik a Szép-kártyát elfogadó terminálrendszert.

honvédség bérfejlesztés Czövek János
Kapcsolódó cikkek