Közélet

Lagerfeld macskája milliókat örökölhet az elhunyt divattervezőtől

Lagerfeld macskája körülbelül hárommillió eurót keresett már azzal is, hogy szerepelt egy német autógyár és egy japán kozmetikai márka reklámjában.

Karl Lagerfeld házi kedvence, Choupette válhat a földkerekség leggazdagabb macskájává – írja az AFP francia hírügynökség, felidézve, hogy a kedden, 85 évesen elhunyt divattervező korábban azt mondta:

gondoskodott arról, hogy macskája folytathassa azt a fényűző életmódot, amelyhez hozzászokott. Choupette-nek egy testőre és két komornája is van.

„Choupette egy gazdag lány”– mondta egyszer a divattervező a francia televíziónak, az AFP szerint ezzel utalva arra, hogy beleírta végrendeletébe a fehér, bolyhos burmai macskát.

„Ő (Choupette) a saját szerencséjének kovácsa”– tette hozzá Lagerfeld, feltehetőleg arra a körülbelül hárommillió euróra célozva, amelyet macskája keresett azzal, hogy szerepelt egy német autógyár és egy japán kozmetikai márka reklámjában.

Fotó: AFP

Ha bármi történik velem, a személy, aki majd gondoskodik róla (Choupette-ről), nem fog nyomorogni

– mondta korábban Lagerfeld. Choupette – akit a divatvilágban Császárnak becézett divattervező Greta Garbo híres színésznőhöz hasonlított – egyfajta kultuszfigurának számít a divatvilágban, a közösségi médiában található oldalait több mint 170 ezren követik.

https://www.youtube.com/watch?v=i37XxQObVn0

A macskáról ezenkívül könyv is jelent meg Choupette: egy divatmacska varázslatos élete címmel. „Olyan ő, mint egy emberi lény, csak egy extra tulajdonsággal, ami a hallgatás. Ő áll az én világom középpontjában”– mondta róla egyszer Lagerfeld.

Choupette 2011-ben került Lagerfeldhez, amikor egy fiatal barátja és múzsája, Baptiste Giabiconi férfimodell két hétre rábízta az állatot az excentrikus művész egy háztartási alkalmazottjára, a nyaralásból visszatérve azonban nem ment érte.

öröklés Karl Lagerfeld divat
Kapcsolódó cikkek