Közélet

Lemondott a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete elnöke

Az MKFE elnöksége Szabó György lemondását tudomásul vette.

Kedden lemondott tisztségéről Szabó György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke. Szabó György a lemondását többek között a tavaly decemberben Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek átadott Versenyképesség 2.0 csomag kapcsán megkezdődött kormányzati egyeztetéseken elért csekély eredményekkel indokolta –olvasható a szervezet közleményében.

Szabó György kiemelte, hogy

a kialakult helyzetben nem tudja felelősséggel folytatni azt a szakmai munkát, amelyre megválasztásakor ígéretet tett a hazai közúti fuvarozói ágazat kapacitásainak csaknem felét képviselő MKFE-tagságnak.

A leköszönő elnök leszögezte: a Palkovics László miniszternek átadott Versenyképesség 2.0 csomagban foglalt érdekképviseleti javaslatok végrehajtása elengedhetetlen az ágazat versenyképességének megőrzése érdekében, ehhez azonban a jelenleginél gyorsabb, hatékonyabb jogalkotási munkára van szükség.

Az MKFE elnöksége Szabó György lemondását tudomásul vette, és megállapította, hogy

a Versenyképesség 2.0 csomag egyes pontjaival kapcsolatban megkezdett minisztériumi, hatósági tárgyalások a szakma által elvártnál lassabban haladnak, egyelőre nem körvonalazódnak az ágazat és a nemzetgazdaság számára egyaránt kedvező megoldások.

A testület úgy határozott, hogy rövid időn belül új cselekvési tervet terjeszt az Egyesület csaknem 3000 tagvállalkozása elé, amelyben kiemelt figyelmet kap a szakma érdekeinek az eddigieknél is hatékonyabb érvényesítése.

MKFE Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete
Kapcsolódó cikkek