Közélet

Világsztárokat várnak nyárra a Müpába

Az ötszörös Grammy-díjas Diana Krall június végén lép fel.

Erős lesz a felhozatal idén nyáron a Müpában: három év után, június 26-án tér vissza a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe Diana Krall. A dzsesszdíva korábban már járt hazánkban, azóta két újabb anyagot adott ki: 2017-ben egy klasszikus amerikai dzsessz-sztenderdeket tartalmazó lemeze, tavaly pedig Tony Bennett-tel közös albuma jelent meg, utóbbit két kategóriában is Grammy-díjra jelölték az idén – immár tizenharmadik alkalommal. Ezt megelőzően ötször kapta meg a díjat.

A Müpa színpadára június 30-án Charlotte Gainsbourg lép, akinek 15 évesen jelent meg az első albuma, azóta a filmvászon és a koncertszínpadok fontos szereplőjévé nőtte ki magát. Olyan filmekben szerepelt, mint a 21 gramm, Az álom tudománya, a Melankólia vagy A nimfomániás, tinilemeze óta pedig már négy albuma jelent meg.

Az idén hatvanadik születésnapját ünneplő Marcus Miller július 3-án ismét hazánkban koncertezik
Fotó: MOLDEJAZZ.NO

Idén hatvanéves a basszusgitáros Marcus Miller, aki tavaly jelentkezett ismét szólólemezzel. A Laid Black című anyaggal visszatért a keleti parti zenei gyökerekhez, a basszusgitár mellett a hiphop, a soul, a funk és az R’n’B ritmusai is felbukkannak a dalokban. Őt július 3-án láthatja újra a hazai közönség.

A cikk a Világgazdaság március 8-i számában jelent meg

Müpa koncert
Kapcsolódó cikkek