Közélet

A régión kívül is versenyképessé szeretnék tenni a Corvinust

Hernádi Zsolt szerint a versenyképesség azt jelenti, hogy a legtehetségesebb diákok és oktatók a Corvinus Egyetemet választják.

A Budapesti Corvinus Egyetem jelenleg Magyarország legjobb felsőfokú gazdálkodási tanulmányokat nyújtó intézménye, de a cél, hogy a modellváltás után az országon és a régión kívül is versenyképessé váljon

– mondta a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány leendő kuratóriumi elnöke csütörtökön az M1-en.

Hernádi Zsolt kiemelte, a versenyképesség azt jelenti, hogy a legtehetségesebb diákok és oktatók a Corvinust választják, és nem külföldre mennek, valamint a legnagyobb vállalatok is erről az egyetemről vesznek fel frissdiplomásokat.

A leendő kuratóriumi elnök szólt arról is, hogy az alapítványi fenntartásnál kiszámíthatóbb a működés, mert hosszabb távra lehet tervezni: az államinál például egyéves költségvetéssel lehet kalkulálni.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter
Fotó: MTI/Mónus Márton

Hernádi Zsolt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta,

az egyetem mintegy 400 milliárd forintos vagyonnal gazdálkodhat a rendelkezésére bocsátott ingatlanoknak, valamint a Mol Nyrt. és a Richter Nyrt. 10-10 százalékos részvénypakettjének köszönhetően.

A részvények hozama „többé-kevésbé garantáltan” fedezi majd az eddigi működési költségeket, „a mérleg tehát semleges” – tette hozzá a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány kuratóriumi elnökének felkért Mol-vezető.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek