Közélet

Veszélyes anyagok szivárogtak az Illatos úti gyárépületből

Bejelentés érkezett a gyárépület szivárgása miatt.

Veszélyes anyagok szivárogtak egy Illatos úti gyárépület csatornájába. Riasztották a katasztrófavédelmet, akik kivonultak a helyszínre – írta a blikk.hu.

Műanyag hordók a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyén
Fotó: Koszticsák Szilárd

A lap megkeresésére a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a következő választ adta az üggyel kapcsolatban: „A mai napon egy, a 112-es segélyhívószámra érkezett bejelentés nyomán a katasztrófavédelem fővárosi szakemberei helyszíni vizsgálatokat végeztek egy Illatos úti telephelyen, ahol korábban veszélyes anyagok felhasználásával végeztek ipari tevékenységet.

A telephelyen lévő csatornába veszélyes anyagok kerültek, de a katasztrófavédelem mobil laborja által végzett mérések szerint ezek nincsenek tűz- és robbanásveszélyt jelentő mennyiségben jelen a vízben,

és egészségkárosító határérték felett sem mutathatóak ki. A szükséges hatósági vizsgálatok megindultak” – írták

Korábban a VG.hu megírta, hogy egymásnak ellentmondó állításokba ütköztünk a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyének aktuális állapotával kapcsolatban. Az üzem 10 hektáros területén összesen 1304 tonna veszélyes hulladékot tároltak szabálytalanul, főként nagyon rossz állapotú hordókban.

Illatos út Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kapcsolódó cikkek