Közélet

Edward Snowden könyvében fedi fel a sötét titkokat

A 21. Század Kiadó 2019. szeptember 17-én, a világ többi országával egy időben megjelenteti Edward Snowden Rendszerhiba című memoárját.

Edward Snowden, ex-CIA ügynök és az NSA korábbi szerződéses partnere 2013-ban azzal sokkolta a világot, hogy szakított az amerikai hírszerzéssel, és nyilvánosságra hozta: az USA kormánya titokban azon dolgozik, hogy minden egyes telefonhívást, sms-t és elküldött e-mailt rögzítsen. Ez a példa nélküli lehallgatási rendszer képes arra, hogy a Föld minden lakójának magánéletébe behatoljon. A Rendszerhiba című könyvben Snowden most először mondja el a történetét, hogy az olvasó betekintést nyerhessen abba, mi volt a szerepe a tömegekre irányzott lehallgatási rendszer kiépítésében, és milyen lelkiismereti válságot élt át, amely arra indította, hogy ugyanezt a lehallgatási rendszert igyekezzen hatástalanítani.

Snowden könyve várhatóan világsiker lesz
Fotó: AFP

Edward Snowden huszonkilenc évesen úgy döntött, hogy feladja a jövőjét az ország java érdekében – nyilatkozta John Sargent, a Macmillan Publishers USA vezérigazgatója. – Óriási bátorságra volt szükség ahhoz, hogy ezt megtegye. Akár szimpatikusnak tartjuk Snowdent, akár nem, tagadhatatlan, hogy egy hihetetlen amerikai történet az övé. Kétség nem fér ahhoz, hogy a világ jobb hely lett az ő közreműködésével, neki köszönhetjük, hogy mindenki nagyobb biztonságban tudhatja a magánéletét. A Macmillan nagyon büszke arra, hogy megjelentetheti a Rendszerhibát (a könyv eredeti címe: Permanent Record).

A Rendszerhiba (a könyv eredeti címe: Permanent Record) egyszerre több mint húsz országban jelenik meg 2019 szeptemberében.

USA Edward Snowden CIA könyv
Kapcsolódó cikkek