Közélet

Orbán Viktor: a demokráciának több lába van, az egyik az önkormányzat

A miniszterelnök szerint ez egy olyan kampány volt, ami élesen elvált az országos politikától.

A döntés, amit meg kell hozni az önkormányzati választáson, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, miután felesége, Lévai Anikó társaságában leadta szavazatát a főváros XII. kerületében. Orbán Viktor újságíróknak elmondta: Tarlós István főpolgármester-jelöltre szavazott; és erre kérte a fővárosi polgárokat is.

Ez egy olyan kampány volt, ami élesen elvált az országos politikától, és visszagondolva az elmúlt 30 évre ez volt a leginkább a helyi jelöltekre összpontosító kampány

– mondta a kormányfő.

Kiemelte, hogy igyekeztek mindenhol arra buzdítani az embereket, hogy vegyenek részt a választáson. Azt kérte, a fővárosiak szavazzanak Tarlós István főpolgármester-jelöltre, a XII. kerületben pedig Pokorni Zoltánra, a kormánypártok polgármester-jelöltjére, ő is így tett.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Egyéb zavaró körülményekkel nem foglalkoztam – reagált az ellenzéki összefogást firtató felvetésre. Orbán Viktor rámutatott:

a demokráciának több lába van, az egyik az önkormányzat. Rendben van, hogy van egy megválasztott kormányunk, de legalább ilyen fontos, hogy az emberekhez közel álló ügyekben olyanok járjanak el akik élvezik a köz bizalmát

– tette hozzá. Orbán Viktor azt mondta, magas részvételre és jó hangulatú vasárnapra számít, a demokrácia ünnepére.

Orbán Viktor választás önkormányzati választás
Kapcsolódó cikkek