BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lövöldözés egy franciaországi mecsetnél, sérültek

A feltételezett elkövetőt a rendőrség üldözőbe vette és az otthona közelében előállította.

Ketten súlyosan megsebesültek hétfő délután egy lövöldözésben a dél-nyugat franciaországi Bayonne mecsetjénél. A feltételezett elkövetőt a rendőrség üldözőbe vette és az otthona közelében előállította – közölték rendőrségi források.

Emmanuel Macron francia elnök határozottan elítélte a „megvetendő támadást”. Twitter-üzenetében hangsúlyozta: sosem fogják eltűrni a gyűlöletet Franciaországban, s minden erőfeszítést megtesznek a muszlim lakosok védelmére. Macron a nap folyamán találkozott a franciaországi muszlimok szervezetének képviselőivel.

Fotó: AFP

A gyanúsított egy égő benzines palackot dobott az imahelyre, kisebb robbanást okozva a rendőrség szerint.

Délután 3 óra 20 perckor egy férfi megpróbálta felgyújtani a bayonne-i mecset kapuját. A férfi rálőtt arra a két emberre, akik rajtakapták a kísérlet közben

- közölte a helyi prefektúra.

A közlemény szerint a férfi menekülés közben felgyújtott egy gépkocsit is.

A két sérültet, egy 74 és egy 78 éves férfit súlyos sebesülésekkel a bayonne-i kórházba szállították.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint az elkövető egy 84 éves férfi, Claude S., a bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés képviselőjelöltje volt korábban. A Bayonne-tól 16 kilométerre lévő Saint-Martin-de-Seignanx-ban található otthonában házkutatást tartottak, a rendőrség biztonsági kordont vont a mecset köré.

Az ügyben a helyi bűnügyi rendőrség indított eljárást.

Frédérique Espagnac, a régió szocialista szenátora határozottan elítélte a történteket, és támogatásáról biztosította a sebesülteket, családtagjaikat és a bayonne-i muzulmán közösséget.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.