Közélet

Faültetéssel ünnepelt a BorsodChem

„Aki fát ültet, az hosszútávra tervez” – a 70 éves tőzsdei cég 700 fát ültetett el novemberben.

A BorsodChem Zrt. már eddig is sok esetben bizonyította, hogy felelős foglalkoztatóként elkötelezett a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a társadalmi szerepvállalás iránt. Ennek jegyében a vállalat novemberben a természeti környezet megóvása érdekében faültetési akcióval ünnepelte meg fennállásának 70. évfordulóját – írja közleményében a társaság.

A „700 fa a 70 éves BorsodChemtől” elnevezésű program keretében a BorsodChem menedzsmentje a kínai tulajdonos egyetértésével úgy döntött, hogy látványos és nagyszabású ünnepség szervezése helyett a természeti környezetről való gondoskodással tiszteleg az elmúlt 70 év eredményei előtt és egyben megteremti az elkövetkező 70 év felelős és fenntartható működésének alapjait, – szimbolikusan – gyökereit. A faültetés hosszú távú kötelezettségvállalás, mely jól jelképezi a BorsodChem stratégiáját is, hiszen ahogy a mondás is tartja,

aki fát ültet, az hosszútávra tervez.

A vállalat közel 200 munkavállalója a BorsodChem Szennyvíztisztító telep, valamint Berente község területén összesen 700 őshonos fát ültetett el a kétnapos faültetési program keretében, november 14-én és 15-én.

Fotó: BorsodChem

A jubileumi faültetés eseménye kiemelkedőnek számít abból a szempontból is, hogy ilyen nagyszámú facsemete egyidőben történő elültetése ez idáig nem valósult meg a vállalat környezetében.

Hiszünk abban, hogy egy vegyipari gyár szomszédságában is lehet egészséges környezetet teremteni és fenntartani a lakosság és az élővilág számára, ezért is kiemelkedő fontosságú számunkra a telephelyünk körüli zöld terület arányának növelése

– idézi a közlemény Varga Bélát, a BorsodChem HR- és kommunikációs igazgatóját.

A BorsodChemnek nem ez az első faültetési akciója, a vállalat az elmúlt 5 évben megközelítőleg 2500 fát ültetett el közvetlen környezetében.

faültetés BorsodChem Zrt. fenntarthatóság
Kapcsolódó cikkek