Közélet

Sopronban és Fonyódon őrjöng a szélvihar

Az időkép mérései szerint új maximális széllökési rekord dőlt meg.

A kora reggeli heves esőzés és szeles időjárás után egyre komolyabbra fordul a helyzet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a délutáni órákban a hegyvidéki részeken, valamint az északnyugati szélre érzékeny szélcsatornás részeken (kiemelten a Dunántúli-középhegység tágabb környezetében) 100-120 km/h közötti széllökések is lehetnek, este, késő este északkeleten a szélérzékeny Bodrogköz térségében van esély egy-egy hasonló széllökésre.

Fotó: Pixabay

Rekordok dőlnek meg

Az Időkép mérései szerint új maximális széllökési rekord dőlt meg, ugyanis Fonyódnál 123 km/h-s széllökést mértek kora délután. Sopronban 114 km/h-s, Bakonyszombathelyen 100 km/h-s széllökést mértek.

A késő esti óráktól a szerda reggelig nagyobb területen 70 km/h alatt alakulhatnak a legerősebb széllökések, majd szerda délelőttől az esti, késő esti órákig a középső országrész északi részeinek kivételével gyakran lesz viharos (70-100 km/h) az északi, északnyugati szél, a déli, kora délutáni órákban egy-egy 100-110 km/h-s széllökés nem zárható ki.

szélvihar Fonyód Sopron rekord
Kapcsolódó cikkek