Közélet

Angliában is szünetelnek a labdarúgó-bajnokságok

Április 3-ig biztosan nem rendeznek mérkőzéseket.

Az Angol Labdarúgó Liga (EFL) pénteken úgy döntött, hogy április 3-ig szüneteltet minden professzionális bajnokságot a koronavírus-járvány miatt.

Az EFL a bejelentéssel együtt közölte, hogy a lépést azután tették meg, miután több klub is jelentett koronavírusos fertőzöttet.

A szüneteltetés a Premier League mellett a másod-, harmad- és negyedosztály mérkőzéseire, valamint a korosztályos találkozókra is vonatkozik

– írta közleményében a labdarúgóliga.

Fotó: AFP

Hozzátette,

a döntést nem volt könnyű meghozni, de az EFL-nek az a feladata, hogy mindenekelőtt a játékosok, a szakmai stábok és a szurkolók egészségét tartsa szem előtt, figyelembe véve a kormányzat intézkedéseit a járvány megfékezésére.

Korábban az Arsenal vezetőedzőjénél, Mikel Artetánál, valamint a Chelsea támadójátékosánál, Callum James Hudson-Odoinál diagnosztizálták a betegséget. A Manchester City védője, Benjamin Mendy is önkéntesen karanténba vonult, miután az egyik hozzátartozója a koronavírus tüneteivel kórházba került. Ezután az Everton labdarúgóklub jelentette be péntek délelőtt, hogy minden tagja önkéntes karanténba vonul, mert az egyik játékos koronavírusos tüneteket produkált.

Anglia koronavírus labdarúgás Premier League
Kapcsolódó cikkek