Közélet

Harvey Weinstein is koronavírussal fertőződhetett meg

Szívbetegséggel is kezelték az egykori filmproducert mielőtt börtönbe vitték.

Harvey Weinsteinnek egy helyi újság szerint pozitív lett a koronavírustesztje, ezért elkülönítették egy New York állambeli börtönben – írja a Varity. Hollywood egykor legbefolyásosabb filmproducerét Mimi Haleyi korábbi asszisztensének szexuális zaklatása és Jessica Mann színésznő megerőszakolásáért ítélték el 23 évre.

Harvey Weinstein
Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

A Variety kapcsolatba lépett Weinstein szóvivőjével, aki nem erősítette meg a hírt, illetve sem az ügyvédje, sem tanácsadója nem kommentálta a a fertőzöttség hírét. Arra a kérdésre, hogy Weinstein tesztje pozitív lett az egykori producer tanácsadója azt válaszolta, hogy Weinstein jogi védelmét ellátó csapatból senki nem beszélt még ilyen fajta vizsgálatról. Továbbá hozzátette, hogy

nem tudják megerősíteni és nem is kommentálják a híresztelést.

Egy Weinsteinhez közeli forrás a lapnak azt mondta, hogy a volt producert az érkezése óta elszigetelten kezelik a Wende büntetés-végrehajtási intézet orvosi szárnyában, de nem a koronavírus miatt. Más források szerint Weinstein már akkor is fertőzött volt a koronavírussal, amikor múlt hét szerdán az állami börtönbe átvitték, korábban a New York-i Bellevue Kórházban szívbetegség és magas vérnyomás miatt vizsgálták meg.

Harvey Weinstein koronavírus
Kapcsolódó cikkek