Közélet

Két háziorvos is koronavírusos lett Újbudán

Két háziorvos is megfertőződött koronavírussal Újbudán – jelentette be a kerület polgármestere, László Imre. Az egyik megfertőződött orvos az ATV-nek elmondta, hogy amikor még dolgozott, kaptak sebészi maszkot és kézfertőtlenítőt.

A kerületvezető a pártja Facebook-oldalára feltöltött videóban arról beszél, hogy az egyik orvos megbetegedésével a tízezer lakosú Őrmező háziorvos nélkül maradhat.

https://www.facebook.com/dk365/videos/2789592161137954/

László Imre arról is beszélt, hogy

minden megbetegedett egészségügyi dolgozóért a kormányt terheli a felelősség, hiszen nem látta el őket védőfelszereléssel.

Bejelentette továbbá, hogy Újbuda nagyszabású maszkbeszerzést indított el, hogy segítse a kerületi dolgozókat.

Novák Előd: kormányzati és önkormányzati felelősség

Egy másik újbudai politikus, Novák Előd szerint kormányzati és önkormányzati felelősség is, hogy a szükséges védőfelszereléseket biztosítsák elsőként az egészségügyi dolgozóknak. A Mi Hazánk alelnöke, újbudai önkormányzati képviselője közleményében felidézte a polgármester korábbi nyilatkozatát, miszerint „még február elején deklaráltuk, hogy közel 25 millió forintos keretet fordítunk az önkormányzati, elsősorban az egészségügyi intézményeink számára fontos védőfelszerelések beszerzésére”. Novák Előd önkormányzati képviselőként szavai szerint hiába kérdezte március 13-án a polgármestertől, hogy ez a beszerzés konkrétan mit takar, hol tart, választ nem kapott.

Volt sebészi maszkja az orvosnak

Az egyik koronavírussal megfertőzött háziorvos interjút adott az ATV híradójának. Elmondta, arról tud, hogy van még egy beteg orvos a kerületben, arról viszont, hogy más orvos megfertőződött volna, nem tud. Arról is beszélt, hogy amikor még dolgozott, még csak sebészi maszkot és kézfertőtlenítőt kaptak, de egyáltalán nem számított arra, hogy megbetegedhet.

orvosok koronavírus Újbuda
Kapcsolódó cikkek