Közélet

Több mint félmilliárdba fáj a járvány az operaháznak

Az opera működése nem állt le, irodai munkatársaik otthonról dolgoznak.

Ha a május 4-i héten az opera nem tud próbákat kezdeni, akkor már őszig nem tudunk játszani

– nyilatkozta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója a Hajónaplónak.

„Az intézmény a szerényebb becslések szerint is több mint félmilliárd forintos hiányt kénytelen elkönyvelni a csaknem kétszáz elmaradó előadása, terembérletek, és egyéb bevételek miatt.

Ezzel együtt az opera működése nem állt le, irodai munkatársaink otthonról dolgoznak, a műhelyek pedig terv szerint legyártják a tavaszra tervezett premierek jelmezeit és díszleteit, mert ezekre a következő évadban mindenképp szükség lesz” – mondta a főigazgató.

Fotó: MTI/MTVA

A cikkből kiderül, az elsők között kezdték el a védőmaszkok készítését az operaház varrodájában, illetve az intézmény több munkatársa is önkéntesen segít a járvány alatt a védekezésben. „Muszáj elmondanom itt is, hogy Oberfrank Pali veszprémi színháza volt a maszk-ügy jégtörője, de kétségtelen, egy nappal később már a mi varrodáink is pörögtek, természetesen egyéb jelmezmunkáik mellett. De nagyon büszke vagyok arra

a több mint félszáz munkatársamra is, akik a “Segíts/Kérj Segítséget” önkéntes kezdeményezésben Budapesten és Pest megye 6 településén vállalták, hogy szükség esetén autóval rendelkezésre állnak idős vagy rászoruló kollégák megsegítésére.”

járvány koronavírus Magyar Állami Operaház
Kapcsolódó cikkek