Közélet

Több mint tízmillió maszk érkezett Magyarországra egy nap alatt

A maszkok mellett fertőtlenítőfolyadék, és orvosi izolációs köpenyt is szállítottak Kínából.

Huszonnégy óra alatt 10 millió 700 ezer maszk érkezett Magyarországra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető kifejtette: az egészségügyi védekezés sikere szempontjából továbbra is az a kulcskérdés, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű speciális védőeszközök rendelkezésre álljanak az orvosok és ápolók számára, mert így lehet megvédeni őket a fertőzéstől és így lehet lehetővé tenni számukra, hogy az elkövetkező időben is eredményesen végezzék azt a rendkívül fontos munkát, amelyet az elmúlt hónapokban is kiválóan teljesítettek.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Szijjártó Péter szerint

ezért is folyamatos a Kína és Magyarország közötti légihíd működése, ezen keresztül már több tízmillió darab speciális védőeszköz érkezett Magyarországra.

Az elmúlt huszonnégy óra leforgása alatt

  • 10 millió 700 ezer maszk érkezett az országba három nagy szállítógép fedélzetén,
  • emellett érkezett 900 liter fertőtlenítő folyadék
  • és 24 600 izolációs köpeny is, amely azon orvosokat és ápolókat védi, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek koronavírussal fertőzött betegekkel.
  • A Kína és Magyarország közötti légihíd működése az elkövetkező napokban is folyamatos lesz. Csütörtökön öt újabb repülőgép érkezik Budapestre, ezek a gépek már kínai repülőtereken várják a berakodást és a felszállási engedélyt – mondta.

    járvány védőfelszerelés koronavírus
    Kapcsolódó cikkek