Közélet

További védőfelszereléseket kapnak az alapellátásban résztvevők

Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában.

További védőfelszereléseket kapnak az alapellátásban résztvevők – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központ vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor elmondta:

a háziorvosoknak eddig 280 ezer sebészi maszkot és 19 ezer FFP-maszkot biztosított a kormány a mentőszolgálat segítségével, a közeljövőben a kormányhivatalokon keresztül további 520 ezer sebészeti szájmaszkot juttatnak számukra, illetve a sürgősségi ellátást végző fogorvosok számára.

További védőfelszereléseket is fognak kapni – ígérte Lakatos Tibor, hozzátéve: 3420 FFP2-es maszkot és 320 ezer pár védőkesztyűt különítettek el erre a célra.

Rögzítette: folyamatos a védőeszközökkel történő ellátás az országban, csütörtökön további 32 kórházba juttatnak védőfelszereléseket, ami az eddig kiosztott egyhetes készlet utánpótlása.

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Öt halott egy idősotthonban

Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában – jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Müller Cecília emlékeztetett arra: napok óta arra hívja fel a figyelmet, hogy

a fenntartók felelősek az intézményekben a járvány továbbterjedésének meggátolásáért.

A munkatársai azon dolgoznak, hogy megszüntessék azokat a hiányosságokat, amelyek a fertőzés továbbterjedését okozhatják

– tette hozzá.

védőfelszerelés operatív törzs koronavírus
Kapcsolódó cikkek