Közélet

Hazugnak minősítette Trump bejegyzéseit a Twitter

Először fordult elő, hogy a Twitter jelezte: Trump bejegyzései nem feleltek meg a valóságnak.

Donald Trump amerikai elnök kikelt a Twitter ellen, mióta a közösségi oldal az elnök posztjaiban szereplő információk ellenőrzését kérte a felhasználóktól – írja a Bloomberg.

Trump két kedden posztolt bejegyzése mellé a Twitter odaillesztett egy-egy linket azzal a szöveggel, hogy „Ezek a tények a levélszavazásról”. Az elnök mindkét vitatott bejegyzését a novemberi elnökválasztásról írta:

először azt twittelte ki, hogy a levélben történő szavazás a választások elcsalásához vezethet, a másik bejegyzésben már azt állította, hogy a novemberi választásokon csalás lesz.

Fotó: AFP

A Twitter üzemeltetői szerint az elnök bejegyzései nem feleltek meg a valóságnak.

A Fehér Ház csütörtökön hivatalosan is elutasította az oldal új eljárását és közölte: az Igazságügyi Minisztériumon keresztül egy ügyvédek által alkotott munkacsoportot hívnak össze, hogy felülvizsgáltassák a közösségi oldal eljárását.

A Bloomberg kitér arra is, hogy nem volt még olyan politikus, aki termékenyebb lett volt Trumpnál a közösségi médiában:

több mint 52 ezer bejegyzést tett közzé a Twitteren és több mint 80 millió követője van.

Trump több hivatalos bejelentését is először a Twitteren osztotta meg a követőivel, például azt is, amikor az Egyesült Államok elmerte Izrael szuverenitását a Golán-hegység felett, amely az egyik legvitatottabb külpolitikai kérdés volt.

Donald Trump Twitter
Kapcsolódó cikkek