Közélet

Megtartják a Margó Irodalmi Fesztivált, de online

A tájékoztató szerint a fesztivál programjainak pontos időpontját május közepén teszik közzé.

A járványhelyzetre való tekintettel

idén online rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált június 3. és 7. között.

Az eseményen csaknem félszáz programot követhet a könyvújdonságok iránt érdeklődő közönség, a fellépők között szerepel Bereményi Géza, Erdős Virág, Nádasdy Ádám, Spiró György és Tompa Andrea is.

A szervezők pénteki közleménye szerint az irodalmi fesztiválon új kötetét mutatja be Erdős Virág, Fiala Borcsa, Krusovszky Dénes, a friss Aegon Irodalmi díjas Nádasdy Ádám, Selyem Zsuzsa, Spiró György, Szentesi Éva és Tompa Andrea, valamint találkozhatnak a nézők az idei Libri irodalmi díjasokkal és Bereményi Gézával is.

A fesztivál második napján, június 4-én Trianon 100. évfordulójára emlékeznek: beszélgetnek többek között Ablonczy Balázs történésszel, bemutatják az Osiris Kiadó exkluzív szöveggyűjteményét, valamint a Cserna-Szabó András szerkesztésében készült alternatív irodalmi Trianon-antológiát.

A Margón a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Fortepan, a Katona József Színház, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a TRIP Karanténszínház és a Várkert Bazár is rendhagyó, online platformra tervezett előadással, beszélgetéssel vagy tárlatvezetéssel jelentkezik.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Sokféle szempontot kellett mérlegelni, de az elmúlt évtizedek olvasással töltött idejéből egy dolgot megtanultunk: az irodalom minden szélsőséges élethelyzetben segít jobban megérteni magunkat és a társadalmunkat, és erre most nagy szükségünk van

- idézik a közleményben Valuska Lászlót, a fesztivál igazgatóját.

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár 2011 óta várja a könyvújdonságok és szerzőik iránt érdeklődő közönséget. Mint írják, az esemény az elmúlt évek alatt tízezreket megmozgató könyves nagyrendezvénnyé nőtte ki magát, amelyet 2016 óta a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál partnerségével ősszel is megrendeznek.

A tájékoztató szerint a fesztivál programjainak pontos időpontját május közepén teszik közzé a margofeszt.hu és a Facebook.com/margofeszt oldalakon.

irodalom könyv Margó Irodalmi Fesztivál
Kapcsolódó cikkek