BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Szerencsejáték Zrt. több tízmillió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet a járvány okozta nehézségek leküzdésében.

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet a járvány okozta nehézségek leküzdésében

Az adományozás keretében

500 rászoruló család jut azonnali kríziscsomaghoz, mely élelmiszert illetve higiénés eszközöket tartalmaz, valamint a felajánlással 600 nehéz körülmények között élő gyermek nyári táboroztatását és fejlesztését is támogatja országszerte a nemzeti lottótársaság.

Az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységnek kiemelt célkitűzése a nehéz körülmények között élő gyermekek támogatása, fejlesztése és felzárkóztatása. E tevékenységet foglalja össze a szervezet a „Kapaszkodó programja”, amely a válsághelyzet alatt az online térben segíti a gyermekek és családjaik digitális oktatással kapcsolatos nehézségeinek és a bezártság okozta feszültségek leküzdését, valamint a családok újra-aktivizálásában is nagy szerepe van.

Fotó: Szerencsejáték Zrt.

„Bár a járvány talán legnehezebb szakasza már mögöttünk van, annak gazdasági hatása sok családot érint hosszú távon. A Szerencsejáték Zrt. támogatása jelentős erőt ad nekünk, hogy még több rászoruló család és gyermek mellett lehessünk ott a következő nehéz hónapokban, kézzel fogható támogatással és programokkal egyaránt” – nyilatkozta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

„A nemzeti lottótársaság eddig is kiemelt hangsúlyt fektetett a kiskorúak és családjaik védelmére, az Ökumenikus Segélyszervezettel való együttműködésünk nagy múltra tekint vissza a szerencsejáték-függőség megelőzésben és kezelésében, a sérülékeny csoportok védelmében.

A mostani felajánlással a koronavírus okozta hatások leküzdésében szeretnénk segíteni a nehéz sorsú gyermekeket és családjaikat, gondolva a nyári időszakra is”

– mondta el dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

A Szerencsejáték Zrt. a felajánlott összeggel a segélyszervezet központjai által szervezett nyári táborainak anyagi forrásait is biztosítja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.