Közélet

Iványi és Fegyverneky az Euroliga történetének legjobbjai közt

A FIBA összeállítása szerint az Euroliga történetének legtöbb gólpasszt kiosztói között a két magyar játékost is megtaláljuk.

A szerzett pontok és a lepattanók után a FIBA munkatársai ezúttal az Euroliga modern kori, azaz a Bajnokcsapatok Európa Kupáját követő időszakból a 10 legtöbb gólpasszt kiosztó játékost gyűjtötték össze – derül ki a wbasket cikkéből.

Az összeállítás szerint a rangsorban két magyar játékos is található.

A második Iványi Dalma, aki pályafutása végéig 176 Euroliga meccsen 957 gólpasszt osztott ki.

Nála csak Laia Palau jegyzett több asszisztot, egészen pontosan 251 lejátszott meccs után 1225-nél tart a spanyol zseni, aki egy évig – a tokiói olimpia végéig – még biztosan folytatja.

Iványi Dalma (b) és Fegyverneky Zsófia

Fegyverneky Zsófia 604 gólpasszal a 9. helyen áll a rangsorban. A Sopron Basket csapatkapitánya eddig 221 mérkőzésen szerepelt az Euroligában.

Holtversenyben Anna Cruz ugyanennyi gólpasszal rendelkezik.

A 2019/2020-as évadot tekintve Fegyverneky Zsófia a harmadik legmagasabb gólpassz átlagot jegyezte az Euroligában. Meccsenként kereken 6-ot, aminél magasabb értéket csak Courtney Vandersloot és Barbora Balintova szállított.

Fegyverneky Zsófiát méltatja az európai sportsajtó

A FIBA Europe összeszedte azokat a játékosokat, akik kiérdemelnék a világsztár kategóriát teljesítményük alapján. Fegyverneky is felkerült az ötös listára.

 

kosárlabda Iványi Dalma euroliga FIBA Fegyverneky Zsófia
Kapcsolódó cikkek