Közélet

Timo Werner 60 millióért került át a Stamford Bridge-re

A Chelsea beleegyezett, hogy kifizeti a 24 éves támadó 60 millió eurós kivásárlási árát, aki a Bundesliga mostani szezonjának végéig marad Lipcsében.

Az elmúlt napok sajtóhíreinek megfelelően Timo Werner, az RB Leipzig csatára a Chelsea labdarúgócsapatához igazolt, melyhez júliusban csatlakozik.

A londoni klub előbb beleegyezett, hogy

kifizeti a 24 éves támadó 60 millió eurós kivásárlási árát a lipcseieknek,

majd ezt követően megegyezett a futballistával is a szerződés részleteiről, szerdán pedig valamennyi érintett hivatalosan megerősítette a klubváltás tényét.

„Boldog vagyok, hogy a Chelsea-hez írhattam alá, nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen nagyszerű csapatnál folytathatom a karrierem” – áll a csatár közleményében, melyben a Leipzigről sem felejtkezett el:

Természetesen szeretnék köszönetet mondani az RB Leipzignek, a klubnak és a szurkolóknak ezért a négy csodálatos évért. Örökre a szívemben maradtok.

Fotó: Hannibal Hanschke/reuters/Pool/dpa

A játékos, akinek játéka számos taktikai lehetőséggel bővítheti a már amúgy sem gyenge londoni klub támadósorát, a német Bundesliga mostani szezonjának végéig marad Lipcsében, az augusztusi Bajnokok Ligája nyolcas döntőben viszont már nem számíthat rá a magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató gárda.

A transzferpletykák mozgatják a közösségi média szálait

A Bundesliga újraindulása meghozta a szurkolók érdeklődését. Az RB Leipzig és az SC Paderborn 07 követőinek száma is megugrott a különböző közösségi oldalakon. A Lipcse iránti fokozott érdeklődés mögött Timo Werner Premier League-be való átigazolása is állhat.

Werner 2016-ban, az együttes első élvonalbeli szezonját megelőzően csatlakozott a Lipcséhez,

melynek színeiben eddig 93 gólt szerzett, ami klubcsúcs.

https://www.youtube.com/watch?v=dbk4Yaxy5XU

A mostani szezonban a bajnokságban 26-szor, a Bajnokok Ligájában négyszer volt eredményes.

Lipcse átigazolás Bundesliga Timo Werner labdarúgás Premier League
Kapcsolódó cikkek